Wat is Gimme?
Gimme organiseert alle berichten van scholen, verenigingen en sportclubs op 1 online platform. Organisaties die communiceren via gimme kunnen hun achterban veel eenvoudiger, goedkoper en efficiënter bereiken.
voor meer info: http://welcome.gimme.eu/
Alleen maar voordelen.
Als bekende, geregistreerde gebruiker heb je niks dan voordelen en GEEN nadelen. Niet iedereen wil zich zomaar ‘registreren’, te vaak worden je de kleren van het lijf gevraagd. Niet bij gimme. Gimme respecteert je keuze om anoniem te blijven, terwijl je dan toch met je eigen prikbord kan werken.
Waarom registreren op Gimme?
1. Registratie op gimme is supereenvoudig : al wat je nodig hebt is een (schuil) naam en een paswoord, niks meer! (opmerking: je kan je profiel wel wat uitbreiden zodat andere gebruikers, vrienden kunnen zien wie er achter zit).
2. Je boet niet in aan gebruiksgemak, integendeel.
- als je anoniem surft kan je gewild of ongewild je ‘keuzeprofiel’ kwijtspelen. Voor de ingewijden: het is al voldoende dat je om één of andere reden je cookies verwijdert, met de hand of automatisch.
- als je bekend (= geregistreerd) bent, kan je altijd je ‘keuzeprofiel’ terugkrijgen, ook als je cookies weg zijn. Je profiel wordt immers niet alleen op je computer maar ook op die van gimme bewaard.
- op sommige computers - in veel gezinnen - werken er verschillende gebruikers, jong en oud. Zo een computer kan maar één prikbord onthouden, en ... 2-3 prikborden op- en aftrekken is ook maar niks.
3. Als ‘bekende gebruiker’ krijg je plots heel wat mogelijkheden die je anders niet hebt:
- teamwerk! als bekende gebruiker kan je lid zijn van een exclusieve leesgroep: dan kan je als team privé onder mekaar converseren, niemand anders krijgt het bericht en reacties daarop te zien!
- je kan reageren op berichten (bloggen); om spelbedervers te ontmoedigen moet gimme daarom een geldig email adres hebben.
- je kan jezelf letterlijk een gezicht geven, anderen kunnen dan bijvoorbeeld zien hoe jouw prikbord er uit ziet.
- je kan per bericht, of dagelijks of wekelijks een e-mailtje krijgen dat je automatisch tot in het bericht loodst: erg handig!
- je kan optreden als ‘redacteur’, ttz zelf berichten plaatsen, mits je de toelating krijgt van een beheerder.
- je geraakt automatisch op gimm-e, zonder je aan te melden, vanaf allerlei toestellen: je PC, je TV, je i-Phone, je I-Pad.
- bij het invullen van aanwezigheids- of inschrijvingsformulieren neemt gimme automatisch informatie over uit je profiel ( tel, adres, email, etc), erg handig voor de organisator.
Geen spam en toch wakker gezoemd.
De kracht van gimme zit hem in de slimme samenstelling van je eigen prikbord met je eigen kanalen. Je beslist dus als gebruiker wat je echt interesseert en .... wanneer je wàt wil lezen. Je wil immers niet zomaar ‘gespamd’ worden. In plaats van een propvolle ‘bus’ krijg je nu een beperkt aantal berichtjes, netjes georganiseerd per kanaal, op elk moment makkelijk te vinden. Nog makkelijker voor sommigen is om telkens ( of dagelijks, wekelijks) een kort berichtje te krijgen in hun mailbox met de titel van het nieuwe bericht. Gewoon in de ‘melding’ doorklikken en… lezen. Deze ‘zoemertjes’ (ook wel ‘meldingen’ of ‘triggers’ genoemd) kan je zelf aan- of afzetten of je kan de ‘dag/week/maand’ regelmaat ’ instellen in je menu ‘Instellingen’ > ‘Meldingen’. Met ‘zoemertjes’ combineert gimme zijn eigen kracht met een handigheidje van e-mail. Belangrijke opmerking: je kan alleen ‘meldingen’ krijgen als gimme je mail adres kent, en daarvoor moet je registreren.
Wij raden dus alle ouders sterk aan om zich te registreren op het klaskanaal van hun kind. Zo is het gemakkelijk voor alle partijen om informatie uit te wisselen en op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen op school.
Tot op Gimme!